Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

San Jose, dag 2

We hadden al een tijdje terug besloten om vandaag het Winchester Mysterie House te bezoeken.
Dit huis is gebouwd door Sarah Winchester. Een weduwe en erfgenaam van de familie Winchester die geweren maakte.
Na de dood van haar dochter en man was zij ervan overtuigd dat ze bezoek kreeg van goede en slechte geesten. Een medium had haar verteld dat, zolang ze aan haar huis zou bouwen, ze eeuwig zou leven en dat de geesten haar geen pijn zouden doen.
 We konden beneden naast de lobby een ontbijtje eten.
Ze hadden broodjes, koffie en thee en we mochten onze eigen wafels bakken.
 
Al deze lekkere hapjes gingen er goed in.
Net voor tien uur kon den we vertrekken.
Het huis lag maar 15 minuten van ons hotel vandaan.
Er was nog genoeg plek om te parkeren en er stond ook geen lange rij bij de kassa.
 
Omdat je het huis niet alleen mag bezoeken moesten we even wachten tot onze tour ging beginnen.
We hadden gekozen voor de totale tour. Eerst een rondleiding door het huis en daarna een “Behind the scene” tour.
We begonnen met het huis. Helaas mochten we in het huis niet filmen en foto’s maken. Zo blijft het huis voor de volgende bezoeker ook nog een beetje mysterieus.
Het is zo’n vreemd huis. Overal trappen en deuren en zelfs ramen in de muren. Je weet niet waar je moet kijken.
Sarah Winchester was maar een kleine vrouw. Ze was ongeveer 1,60 meter. Omdat ze op latere leeftijd artritis kreeg hebben ze kleine platte trappen gemaakt zodat ze haar voeten niet echt op hoefde te tillen. De mensen hier noemden ze “Easy Riders” . Het is vreemd om een trap op te lopen die lage treden heeft en met veel bochten gaat.
We gingen door de vele kamers van het huis. Er waren 40 slaapkamers en 13 badkamers. Maar er was maar 1 douche. En die was van Sarah zelf. Het was ongelofelijk om te zien hoe elke kamer goed gebruikt werd. Om planten te verzorgen, om in één van de drie liften te stappen. En alles zat zo goed in elkaar dat het moeilijk te begrijpen is dat ze rond de 19e eeuw met zo veel luxe konden leven.
Omdat Sarah dacht dat het huis vol geesten zat heeft ze al die kamers laten bouwen, maar ook vensters in vloeren en deuren en trappen die nergens naar toe gaan. Te bizar voor woorden, maar zeker het bezoek waard.
 Na deze geweldige tour moesten we even wachten op de volgende. Gelukkig was dat niet lang.
We gingen nu kijken naar de bijgebouwen en zijn zelfs door de kelder gelopen. Voor die tijd was alles best nog wel hightech. Voor alles hadden ze een oplossing.
Deze gids was ook erg grappig en het was een leuke rondleiding. We liepen meteen door de mooie tuin en daar mochten we wat foto’s nemen. Voor onze veiligheid, in onder andere de kelder, moesten we wel een helm op.


 
 
Aan het einde van de tour kwamen we bij de giftstore uit. Ik heb wat kaarten gekocht en we hebben deze grappige winkel even goed bekeken. Ze verkochten er de meest grappige dingen. Oud speelgoed tot opwindbare robotjes. Super grappig!
Natuurlijk hebben we zelf ook nog even de tuin bezocht. Dit gaf ons de gelegenheid om het huis goed op de foto te zetten.
 

 
 
We vonden het beide een geweldig uitstapje. Het is fascinerend om te zien wat een vrouw die $20.000.000, = had geërfd met haar geld kon doen. Dit bedrag kwam uit op zo’n $1000, = per dag. En dat aan het begin van de 19e eeuw. Ze verdiende zelfs nog een centje bij door gedroogd fruit te verkopen. Het was een echte zakenvrouw die wist wat ze wilde. Maar ik denk ook een droevige vrouw die het geluk maar niet kon vinden. Het huis blijkt wel een “Haunted House” te zijn. Gelukkig zijn wij geen verdwaalde geesten tegen gekomen.
Ik ben blij dat we besloten hebben om deze tour te doen. Ik had het voor geen goud willen missen.
 De bedoeling was om na dit bezoek naar de dierentuin te gaan. Ik had geen idee dat we zo lang bij het huis zouden zijn en de dierentuin ging om 5 uur dicht. Het was intussen al over 2 uur.
Verder zijn er geen kleine uitstapjes in de buurt.
We besloten om te gaan shoppen bij Michaels. Deze hobby winkel hadden we nog niet bezocht.
De winkel zat op nog geen 10 minuten bij ons vandaan.
 
Ik heb er heerlijk kunnen ronddwalen. Wat een grote winkel. Ze hebben wat voor iedereen.
Natuurlijk heb ik een aantal leuke nieuwe dingen kunnen kopen.
De dame bij de kassa vertelde ons van een andere Michaels in de buurt en dat er ook een echte Scrapbook winkel naast zat. En dat op maar 15 minuten afstand.
We zijn weer in de auto gestapt en daar naartoe gereden.
 
Eerst bij de Scrapbook winkel langs gegaan. Scrapbook Island, zoals de winkel heet, heeft veel merk artikelen en is ook echt een Scrapbook winkel. Heerlijk even rond gekeken. Paul zat achter in de winkel met zijn telefoon. Hij vond alles prima. De dames daar vonden het heel lief dat ik een broer had die zo’n winkel goed vind. Ik zei nog dat hij alles goed vind zolang hij maar kan zitten en met zijn telefoon bezig kon zijn. Hij hoorde mij dat zeggen en bleek dit ook te doen. Wat kennen we elkaar toch goed hahaha.
Ik vond de dingen die op mijn lijstje stonden en we konden afrekenen.
Daarna nog even naar Michaels voor de afsluiting.
 
 
Helaas was deze winkel een stuk minder leuk als de vorige en ik ben met lege handen weer naar buiten gegaan.
 
Maar gelukkig ben ik niet met lege handen naar huis gegaan.
 
 
We hebben ook nog even snel de feestwinkel ernaast bezocht. Een grappige winkel met alles op het gebied van feestje. Als je een thema feestje geeft is dit de plek voor alle spullen. Geweldig om te zien.
 We hebben Tom ingesteld voor de dichts bij zijnde Wal-Mart voor ons diner.
We hebben dit keer Hot Pockets gegeten. Op advies van de familie Toet. Even in de magnetron en klaar is kees. Een lekker snel en goedkoop diner.
Ze smaakten goed. Een appelmoesje toe en we zaten vol.
 
 
We hebben op internet nog wat informatie over het winchester huis opgezocht. Het is bezocht door verschillende mediums en ghost haunters. Even lekker griezelend de avond in.

7 opmerkingen:

 1. Leuk huis voor een overnachting, wie weet krijg je dan wel bezoek!

  Groetjes, Wanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige dag is het weer geweest voor jullie!Alletwee houden jullie wel van een potje griezelen.Jammer van de dierentuin,maar ja dit is veel leuker denk ik.Thuis hebben we ook dierentuinen,maar geen griezelhuizen.Alhoewel??En daarna nog even shoppen en als avondeten een lekker broodje.Wat wil een mens nog meer.Niets toch?Nu op naar de volgende bestemming,richting Los Angelos.Ja het is echt zo.Aan al het goede komt een eind.Geniet nog met volle teugen.xxxmam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke stempels.....trouwens, jammer dat jullie niet later naar las vegas gingen vanwege de cha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Normaal mag je bij de CHA niet zomaar naar binnen Petra. Marion zou het misschien wel mogen vanwege haar winkel.

   Verwijderen
  2. Wil,dat al,jaren als bedrijfsuitje!Maar Marion trapt er niet in.

   Verwijderen
 4. Spooky hoor, en dan is het maar goed dat je geen foto's mag maken. Dat schijnt nl toch niet te lukken en het maakt de spoken onrustig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldige dag hebben jullie gehad. Dat huis lijkt me echt geweldig! Wel jammer dat er geen foto's gemaakt mogen worden, maar zo te lezen hebben jullie dat met kaarten opgelost.

  En een echte scrapbookwinkel....joepie!!!! Leuke spulletjes heb je gekocht Marion en dat verhaal van die stoel en een spelletje op je telefoon klinkt ook weer zo bekend. Haha

  Wij zijn gisteren aangekomen en de eerste hot pockets zijn hier ook al gegeten. Goed om te horen dat jullie ze lekker vinden.

  BeantwoordenVerwijderen