Een verslag van onze rondreis door West-Amerika en Florida

Donderdag 4 Augustus: Marion is jarig & Disney Magic Kingdom

Vandaag vieren we mijn verjaardag!!!! En die vier ik altijd graag in Disney Magic Kingdom.
Het heeft iets magisch om daar rond te lopen en vooral met je verjaardag.
Natuurlijk werd het voor mij gezongen en ook Paul had een klein presentje. Ik had het wel zelf uitgezocht en we hadden er niet voor hoeven te betalen i.v.m. een coupon, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik was er super blij mee.

Rond tien uur konden we vertrekken.
We zagen al een hoop auto’s bij de parkeerplaatsen. Hij zou dus een druk dagje worden.
Op het achterste parkeerterrein kregen we een plek aangewezen en voor de zekerheid maakte ik een foto van ons parkeerbord. Dan is de auto in het donker makkelijker te vinden. Dan hoef je namelijk niet het hele terrein over.

  
We wandelden rustig richting ingang.
Ook hier stond een lange rij voor de kassa. Blijkbaar wilde iedereen vandaag op mijn verjaardag naar Disney haha.
We besloten de monorail naar het park te nemen. De ferry zouden we vanavond op de terugweg doen.
We sloten netjes aan in de rij en we hoefden niet lang te wachten op onze rit. 

We zagen dat de monorail nat was. Toen we er in zaten en gingen rijden beseften we ons hoe hard het ging regenen.
We vonden het heel vreemd en bijzonder dat vijf seconden ervoor nog niets aan de hand was en dat het nu met bakken uit de hemel kwam.


Na het uitstappen zocht Paul de paraplu op, maar echt helpen deed het niet.
De controles gingen wel heel snel, want iedereen zocht een plekje om te schuilen.
Gelukkig hadden we ook de regen poncho’s meegenomen en prachtig bedekt onder een oranje kapje gingen we naar onze eerste attractie.
Het kasteel zag er maar treurig uit in dit lelijke weer.


Gelukkig voor ons was de eerste fastpass van vandaag er eentje in een overdekte attractie.
We gingen naar de Kleine Zeemeermin. Dit speelt zich wel af in het water, maar daar merken wij gelukkig niet veel van.Ik word altijd heel blij van deze attractie. De muziek en de zee dieren brengen hier altijd een glimlach op mijn gezicht.Toen we buiten stonden was de regen gelukkig alweer voorbij. Het druppelde nog wel, maar de poncho’s konden terug in de tas.
Bij het circus gedeelte van het park zijn we op zoek gegaan naar een pakje van Shellie May. De beer van Paul.
Helaas hadden ze ook hier niet de juiste jurkjes.
We hebben wel een button gescoord. Iedereen kan nu zien dat we jarig zijn. We worden door (bijna) elke medewerker gefeliciteerd.

We wandeleden rustig door het park. Onze volgende fastpass zou pas rond 4 uur ingaan en we hadden nog voldoende tijd om andere dingen te doen.
We liepen richting Tomorrowland. Ook Space Mountain zag er door het saaie weer niet echt gezellig uit. Maar dit geeft weer eens een ander soort foto.


De rij bij Buzz Lightyear zag er veelbelovend uit. We zouden maar 40 minuten moeten wachten. Dit lijkt heel veel, maar vergeleken met sommige andere attracties in het park is dit een peulenschil.
En er is altijd genoeg te zien tijdens het wachten.
Helaas stond er wel een raar gezin voor ons. Een Amerikaanse moeder met haar drie tienerkinderen. Vaders was al uit de rij gestapt.
De familie was vooral met zichzelf bezig en maakte de ene selfie na de ander. Alle foto’s van de dag werden uitgebreid bekeken. De zoon was zijn zussen aan het pesten en de bril van de zus is wel zes keer op de grond gevallen. Wat een verschrikkelijk gezin om te zien. Ik was blij toen we in een karretje mochten stappen.
Paul had al meteen een hoge score. Volgens mij was mij schietter kapot, want ik had een hele lage score hahaha (Paul: Jaa Jaa, smoesjes weer ^^).Paul is gewoon beter in dit soort spelletjes. Hij heeft veel geoefend op de computer.
Het maakte mij ook niet uit of ik zou winnen of niet. Ik nam ook de tijd om te filmen en foto’s te maken. Het is een gezellige attractie en er is heel veel te zien.
Paul had uiteindelijk toch gewonnen met een belachelijk hoge score. Onze actiefoto was ook weer grappig. Paul is helemaal in concentratie.

  
Via Tomorrowland liepen we door naar Main Street om in de souvenirs winkel te kijken voor pakjes voor onze beren.
Het assortiment was hier ook niet geweldig. Vorig jaar hadden ze echt veel meer keuze.Bij The Pirates of the Caribbean stond geen lange wachtrij. We hebben een fastpass voor vanavond, maar deze rit is te leuk om twee keer te doen.


Vorig jaar was hij gesloten i.v.m. opknapwerk. Dus we moesten het even inhalen.
De rij liep aardig door en het sfeertje was al spannend. De donkere gangen met de kleine lampjes. Heel knap hoe ze op deze manier een bepaalde sfeer kunnen creëren.
Na een aantal bochten kwamen de bootjes al in zicht.
Wij werden voorin geplaats en dat betekend meestal natte benen.
Het bootje begint rustig. Je komt langs echte piraten plekjes.


Dan gaat het bootje naar beneden en maken we een plons. De eerste rij in altijd nat. En dat waren wij. Gelukkig waren we zo weer opgedroogd en konden we genieten van de boot rit.
Jack Sparrow hebben we een paar keer voorbij zien komen.
Het lijkt wel of je echt in de film zit. Heel knap gemaakt allemaal.Aan het eind botsende de bootjes altijd op elkaar en hebben we even een moment dat het bootje stil ligt. Dan kunnen we een aantal onbewogen foto’s maken.
Het was weer een leuk ritje en later op de avond mochten we hem weer bezoeken.
Via de giftstore liepen we weer naar buiten.


Ook al ga je niet in een attractie, er is altijd veel te zien. Je hoeft je hier geen seconde te vervelen.
Wij vinden het altijd leuk om naar alle mensen te kijken. En hier in Disney lopen hele bijzondere. Sommige hebben echt hun best gedaan om in stijl te komen en sommige slaan de plank totaal mis. Paul en ik hebben afgesproken om volgend jaar (als we gaan natuurlijk) in matching shirt te gaan. Misschien iets met de tekst: Paul en Marion’s Disney vakantie 2017. En dan ook in hele gezellige felle kleurtjes zodat we elkaar gemakkelijk terug vinden in de drukte.
Zulke mensen lopen hier namelijk genoeg hahaha.
Maar we genoten ook van alle gebouwen en attractie die we tegen kwamen. Helaas stond The Haunted Mansion in de stijgers. Hopelijk gaan ze er iets moois van maken. Of juist iets griezeligs hahaha


Eén van de drie ronde Seals. Er ligt er ook eentje in het witte huis.


  


Via het dorpje van Rapunzel (wat is dat toch een leuke film) liepen we naar It’s a Small World. Als je in Disney bent is het bijna verplicht om deze attractie te doen.


Na een kwartiertje stapten we in een bootje en begon onze reis langs alle werelddelen.
Het muziekje blijft altijd lang in je hoofd zitten.
Bij het uitstappen werd gecontroleerd of we alles hadden, want na het voorval van vorig jaar waren we op alles voorbereid (zie 12 augustus 2015).

Toen was Space Mountain aan de beurt. Onze tweede fastpass van vandaag.
En het is maar goed dat we deze hebben want de wachtrijen kunnen hier flink oplopen.


We moesten ons in het karretje wringen en toen gingen we van start.
Het meisje voor mij zei dat ze ging gillen. Gelukkig, want dat doe ik ook. Niet van angst, maar van plezier.
De achtbaan gaat door het donker en maakte scherpe bochten en drops. Gelukkig gaat hij niet over de kop.
We waren verbaasd toen het karretje stopte. We waren weer bij het begin. Het was zo snel gegaan.
Via een hele lange roltrap werden we naar de giftstore gebracht.Wij lopen nooit met een doel door het park. Via de Disney app kunnen we zien welke attractie een kleine wachtrij hebben en daar gaan we naar toen. Het kan dus best zijn dat we kris kras door het park lopen.
We liepen weer naar Tomorrowand waar we in de rij gingen staan voor de comedyshow van Monster&Co. Elke show is hetzelfde, maar ze gebruiken de mensen uit het publiek en dit maakt het steeds weer anders.We genoten van de show en moesten erg lachen om de grapjes. Door veel te lachen kunnen de monsters stroom opwekken en toen de batterij vol zat konden de deuren weer open. Ik vraag mij toch af wat er gebeurd als niemand zou lachen.Buiten bleek het weer te regenen en de poncho’s werden weer tevoorschijn gehaald.
Het was gelukkig geen grote bui.Via het kasteel en de schattige winkeltjes liepen we naar The Haunted Mansion. Mijn favoriete attractie. Ik zou hier de hele dag in kunnen zitten, maar ik denk niet dat Paul dit goed vind.
Het is jammer dat ze bezig zijn met renovaties. Nu zijn de foto’s niet zoals ik zou willen. Gelukkig heb ik heel veel foto’s van de voorgaande jaren dus ben ik niet teleurgesteld.En tijd om foto’s te maken hadden we niet. We kwamen in gesprek met een Nederlands gezin en het was heel gezellig. Ze waren een rondreis aan het maken met hun twee kinderen en hadden een paar dagen Orlando ingepland. Het was zo gezellig dat we niet in de gaten hadden dat we al naar binnen mochten. De tijd is voorbij gevlogen.


We stapten met z’n allen in de lift en zagen de schilderijen langer worden.
Bij de doombuggy’s was het even dringen. Iedereen moet door een smal stukje. Gelukkig liep het wel goed door en snel zaten we in een buggy.


Ik geniet zo van deze rit. Helaas is filmen niet mogelijk. Ik heb dit vorig jaar geprobeerd, maar het is er te donker. Foto’s maken is ook erg lastig. We proberen het wel eens, maar ze zijn nooit goed scherp.
Aan het eind van de rit komen alle geesten en spoken bij elkaar op het kerkhof en is het er een vrolijke boel. Ik dans helemaal met ze mee.
De Hitch Hiking Ghosts blijven grappig en dit keer zat er eentje op onze Doom Buggy.
Bij de giftshop zag ik en spannend boek. Ik vond dat ik mijzelf best een verjaardags cadeautje mocht geven.
Tevreden liepen we verder door het park.

We liepen langs Philar Magic, een 3D show met Donald Duck in de hoofdrol.
Dit is altijd een leuke show en geeft even een rust momentje in de dag.
Naast mij zat een gezin dat erg moest lachen om de streken van Donald. Wij genoten van de liedjes die voorbij kwamen.De giftstore is ook altijd leuk om te bezoeken. Helemaal in stijl van de show.Het was ondertussen al half 7 en we kregen trek.
We liepen naar Frontierland waar we een hapje gingen eten. Vorig jaar hebben we hier ook gegeten en het was ons prima bevallen.
Volgens mij hebben ze wel de menu’s veranderd. We namen een hamburger met chips. Geen mais of appeltjes als vorig jaar. De hamburger was ook al voor ons gevuld met sla en saus. Vorig jaar moesten we dit nog zelf doen.
Maar het belangrijkste was dat het heerlijk smaakte. De chips was een extraatje.

  
We waren in de buurt van Big Thunder Mountain. De wachtrij viel ons ook mee.
Hier zagen we familie uit Nederland die we eerder hadden ontmoet. Zij hadden de achtbaan net gedaan. Ze hadden het erg naar hun zin in Disney en we wenste ze een fijne dag. Het zou een grap zijn als we ze nogmaals zouden ontmoeten. Maar helaas hebben we ze niet meer gezien.
Big Thunder Mountain is een fantastische achtbaan. Met scherpe bochten en drops vinden we deze attractie erg spannend.
We moesten even wachten, maar er was genoeg te zien en te doen.


 

Het wachten werd beloond en we genoten van de rit. De handjes gingen meerdere malen in de lucht.
Jammer dat het wachten langer duurt dan de rit zelf. Maar het was het dubbel en dwars waard.

We liepen naar onze laatste fastpass van vandaag: The Pirates of the Caribbean.
Doordat we deze attractie al eerder hadden gedaan konden we nu genieten van het heerlijke tochtje tussen de vechtende piraten en de dronken mannen.
Elke keer zie je weer iets anders. Dat maakt de attractie leuk.Toen we weer buiten stonden was het al aardig donker geworden.
Veel mensen liepen richting Main Street om naar de parade te kijken.
De Electrical Parade is leuk, maar we hebben hem al een paar keer gezien. Wij gingen op zoek naar korte wachtrijen.
Bij de attractie van de kleine zeemeermin stond een wachtrij van 10 minuten. We liepen naar binnen en konden gelijk instappen in het karretje. De wandeling van ingang tot karretje tellen ze waarschijnlijk op bij de wachttijd. Zo snel is het nog nooit gegaan.
Het was weer genieten van de rit.

Bij Winnie the Pooh stond ook een korte rij.
Ik had niet eens tijd om met alle dingen in de wachtrij te spelen. Kinderen kunnen zich hier prima vermaken. Wij trouwens ook hahaha.Het ritje in de honingpot was weer grappig. We sprongen met tijgertje en belanden zelfs in een enge droom van Winnie. Gelukkig liep alles goed af.
Nu konden we richting het kasteel lopen voor de Celebration show en het vuurwerk.
We zochten een mooi plekje uit voor het kasteel.
Gelukkig hoefden we ook niet lang te wachten.
De show van Celebration begon als eerste. Hierbij worden projecties op het kasteel afgebeeld.
Prachtig om te zien. Het kippenvel stond regelmatig op mijn armen. De muziek zorgt ook voor het kippenvel. Disney heeft dat goed gedaan.
Helaas is het altijd moeilijk om foto’s te kunnen maken. Gelukkig hebben we het allemaal wel op film staan.
Kort na Celebrations begon de vuurwerk show: Wishes.  Deze is al een paar jaar hetzelfde, maar nog steeds erg mooi.
Tinkelbell vloog voorbij en iedereen juichte.


De show was prachtig om naar te kijken. De muziek, het licht en het vuurwerk vormen een prachtige combinatie. De oehs en aahs vlogen ons om de oren hahaha.De finale werd ingezet en het was ook een super finale. Opzwepende muziek en al het vuurwerk tegelijkertijd. Ze weten bij Disney wel hoe ze dit moeten doen.Na het vuurwerk is het een kunst om door de mensen massa heen te komen. Veel gaan op weg naar de uitgang. Maar we hadden nog een half uur voor sluitingstijd en wilden nog in een attractie.
Het werd: The Haunted Mansion. Toch wel spannend om in een spookhuis te gaan rond middernacht.
We hoefden niet lang te wachten en voor de tweede keer deze dag genoot in van de geweldige rit.

Nu was het tijd om naar de uitgang te lopen.
We liepen door de giftstore op Main Street. Hier kocht ik mijn magneet van 2016. Dat is een traditie geworden en ik koop hem ook alleen in Magic Kingdom.


 

Toen we de winkel uitliepen zagen we dat de Electrical Parade alweer was begonnen.
Doordat we steeds moesten wachten met oversteken hebben we de parade alsnog gezien.
Met Elliott de draak en de meisjes met de vlag als afsluiter.We konden direct bij de Ferry instappen. Het duurde even voordat hij ging varen, maar gelukkig konden we zitten.
De boot bracht ons netjes naar de overkant en toen moesten we op zoek naar de auto.
Gelukkig wisten wij nog waar hij stond, maar we hebben genoeg mensen zien ronddwalen. Tja, had je maar een foto moeten maken van het parkeerbord hahaha.

Toen we thuis waren merkten we pas hoe moe we waren.
We zijn direct naar bed gegaan en waarschijnlijk zijn we beide direct in slaap gevallen.
Het was een top dag!!!


6 opmerkingen:

 1. Dat is pas verjaardag vieren met alle disneyfiguren op je feestdag. Lekker genieten ondanks de buien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow zo wil ik mijn verjaardag dit jaar ook vieren. Geweldig zeg. Wat zullen jullie moe geweest zijn. Volgend jaar een stappenteller om!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie hebben alletwee een pracht van een verjaardag gehad. 3 augustus een rit in een kolossale truck door citrusvelden en langs "gevaarlijke"beesten en 4 augustus in Magic Kingdom weer geweldig genoten van alle attracties.Ook al gaan jullie volgend jaar niet,dit kunnen ze je nooit meer afnemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een superdag hebben jullie weer gehad zo lekker kriskras door het park. Knap hoor zo'n hele dag tot het einde in Disney. Dan mag je ook terecht moe zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi hoi Marion nog van harte gefeliciteerd. Wat hebben jullie een mooie dag gehad. Het deuntje van it's a small world zit nu ook in mijn hoofd haha.Groetjes en geniet maar fijn . Poekie.

  BeantwoordenVerwijderen